BAHARATLI TATLILAR

Çikolata Ganajlı,Tarçınlı, Muzlu Kek

PORSİYON
16 kişilik (Kişi başı birer dilim)
porsiyon başına karbonhidrat 34 g. veya 27 g.
hazırlanışı 15 dakika
FIRIN SÜRESİ 45 dakika
SOĞUMA SÜRESİ 10 dakika

baharatli-tatlilar-20161109-2

2 su bardağı çok amaçlı un 1/2 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı toz şeker* 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın 1/2 tatlı kaşığı tuz 3/4 su bardağı yağsız süt 2/3 su bardağı çatalla ezilmiş muz (2 orta boy) 2 yumurta, hafif çırpılmış 1/4 su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı vanilya 90 g bitter çikolata, kıyılmış 1/4 su bardağı su

1. Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp ısıtın. 25 santim çapında ortası açık kek kalıbını yağlayıp içine un serpin. Çukur bir kapta unları, toz şeker, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın.

2. Orta boy bir kabın içinde süt, muz ezmesi, yumurta, zeytinyağı ile vanilyayı karıştırın. Yumurtalı karışımın hepsini unlu karışımın içine boşaltın. 2 dakika mikserle çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün.

3. Fırında 45-55 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kalıbın içinde soğumasını bekleyin. Sonra kalıptan çıkarıp tel üzerinde soğutun.

4. Ganaj için çikolatayı suyla birlikte mikrodalga fırında eritin. Akışkan bir hale gelmesi için karıştırarak soğutun. Biraz yoğunlaşınca kaşıkla kekin üstüne dökün.

*TATLANDIRICI:
Seçtiğiniz marka tatlandırıcı paketinin üstündeki talimatları dikkatle okuyarak tarifteki şeker ölçüsüne eşdeğer ölçüde tatlandırıcı kullanın.

PORSİYON BAŞINA:
197 kalori, 5 g. toplam yağ (1 g. doymuş yağ), 1 mg. kolesterol, 177 mg. sodyum, 34 g. karbonhidrat (2 g. lif, 17 g. şeker), 4 g. protein.

TATLANDIRICILI PORSİYON BAŞINA:
177 kalori, 27 g. karbonhidrat (10 g. şeker) dışında üsttekilerle aynı.

baharatli-tatlilar-20161109-3

Muzlu Mini Kurabiyeler

PORSİYON
12 dilim (Kişi başı 1 mini kurabiye)
porsiyon başına karbonhidrat 20 g.
hazırlanışı 30 dakika
SOĞUMA süresi 1 saat
FIRIN süresi 15 dakika (tepsi başına)

1/3 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında 1 yemek kaşığı toz şeker veya eşdeğerinde bir tatlandırıcı 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta 2 yemek kaşığı soğuk su 1,5 su bardağı çok amaçlı un 3/4 su bardağı doğranmış muz (1 orta boy) 1/4 su bardağı kavrulmuş, kıyılmış ceviz 1/4 su bardağı karamelli dondurma sosu (şekersiz) 1/4 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

1. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bir kapta 1/3 su bardağı tereyağını mikserle orta hızda 30 saniye çırpın. Toz şeker ve tuz ilave edip 3 dakika daha çırpın. Yumurta ve su ekleyin. Unu da ekleyip çırpmaya devam edin. Hamurun üstünü örtüp 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

2. Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kurabiyelerin içini hazırlamak üzere bir kabın içinde muz, ceviz, dondurma sosu ve tarçını karıştırın.

3. Tezgahı hafifçe unlayıp hamuru yarım santim kalınlığında açın. 10 santim çapında yuvarlak bir kalıpla hamurdan daireler oluşturun. Her hamurun ortasına bir yemek kaşığı iç koyup hamuru katlayın. Kenarların yapışması için suyla ıslatabilirsiniz. Kapadıktan sonra kenarları çatalla bastırın. Yarım ay şeklindeki kurabiyelerin üstünü çatalla delin. Hazırladığınız kurabiyeleri tepsilere dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağını fırçayla sürün.

4. Hafif kahverengi olana kadar 15 dakika fırında pişirin. Fırından çıkan kurabiyeler ılınınca üstüne pudra şekeriyle tarçın serpin. Ilık servis edin.

*TATLANDIRICI:
Seçtiğiniz marka tatlandırıcı paketinin üstündeki talimatları dikkatle okuyarak 1 yemek kaşığı şekere eşdeğer ölçüde tatlandırıcı kullanın.

PORSİYON BAŞINA:
165 kalori, 8 g. toplam yağ (4 g. doymuş yağ), 32 mg. kolesterol, 118 mg. sodyum, 20 g. karbonhidrat (1 g. lif, 1,2 g. şeker), 3 g. protein.

baharatli-tatlilar-20161109-4

Kremalı, Zencefilli Kekler

PORSİYON
15 kişilik (Kişi başı 1 kek)
porsiyon başına karbonhidrat 26 g. veya 24 g.
hazırlanışı 15 dakika
FIRIN SÜRESİ 15 dakika
SOĞUMA SÜRESİ 5 dakika

Yağ spreyi 1/4 su bardağı tereyağı, oda ısısında 2 yemek kaşığı light tereyağı 1/4 su bardağı şeker* 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu 1/4 tatlı kaşığı karbonat 2 yumurta, çırpılmış 1 su bardağı su 1/2 su bardağı pekmez 1,5 su bardağı çok amaçlı un 90 g. az yağlı krem peynir 2 yemek kaşığı tereyağı 1/2 su bardağı pudra şekeri

1. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 15 adet 5 santim çapındaki mini kek kalıplarını yağlayın.

2. Bir kasede 1/4 su bardağı tereyağı ile light tereyağını mikserle 30 saniye kadar çırpın. Üstüne şeker, kabartma tozu ve karbonatı koyup karıştırın. Yumurtaları da ekleyip çırpmayı sürdürün.

3. Orta boy bir çukur tabağa suyla pekmezi koyun. Un ve pekmezli karışımı tereyağı karışımına çırparak yedirin. Hazırlanan hamuru mini kek kaplarının üçte ikisini dolduracak şekilde paylaştırın.

4. Fırında 15-20 dakika pişirin. Çıkarıp ızgara üstünde soğutun. 5. Krema için krem peynirle tereyağını çırpın, pudra şekerini ekleyip keklerin üstüne sürün.

*TATLANDIRICI:
Seçtiğiniz marka tatlandırıcı paketinin üstündeki talimatları dikkatle okuyarak tarifteki şeker ölçüsüne eşdeğer ölçüde tatlandırıcı kullanın.

PORSİYON BAŞINA:
174 kalori, 7 g. toplam yağ, (4 g. doymuş yağ) 18 mg. kolesterol, 150 mg. sodyum, 26 g. karbonhidrat (1 g. lif, 12 g. şeker), 3 g. protein.

TATLANDIRICILI PORSİYON BAŞINA:
169 kalori, 24 g. karbonhidrat (10 g. şeker) dışında üsttekilerle aynı.

baharatli-tatlilar-20161109-5

Zencefilli, Portakallı Tart

PORSİYON
12 kişilik (Kişi başı birer dilim)
porsiyon başına karbonhidrat 27 g. veya 23 g.
hazırlanışı 30 dakika
FIRIN SÜRESİ 10 dakika
SOĞUMA SÜRESİ 1 gece

1,5 su bardağı iyice ezilmiş tuzlu sade kraker bisküvi 3 yemek kaşığı şeker* 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil 3 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş 1 yumurta akı 6 yemek kaşığı şeker* 1/4 su bardağı kakao 1/8 tatlı kaşığı tuz 3/4 su bardağı yağsız süt 4 yumurta sarısı, hafifçe çırpılmış 1 yemek kaşığı tereyağı 1/2 tatlı kaşığı vanilya 4 orta boy portakal, soyup dilimlenmiş 6 taze kumkat, ince dilimlenmiş (isteğe bağlı) 2 yemek kaşığı şeker katkısız portakal marmeladı, yumuşatılmış 30 g. bitter çikolata parçaları

1. Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tart tabanını hazırlamak için ezilmiş krakerleri, 3 yemek kaşığı şeker ve zencefili geniş bir tabakta karıştırın. Erimiş tereyağı ile yumurta akını karıştırıp kırıntı karışımına ekleyin. 20 santim çapında bir tart kalıbının dibine kırıntılı karışımı yayın. Kenarlarını da kaplayarak ellerinizle iyice bastırın. 10 dakika fırında pişirin, çıkarıp soğumaya bırakın.

2. İç dolgu için bir sos tavasına 6 yemek kaşığı şeker, kakao ve tuzu koyun. Yağsız sütü de ilave edip orta ısıda hafif hafif kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karışımın 1/2 su bardağını usulca ve azar azar alıştırarak yumurta sarılarına dökün. Yumurtalı karışımın hepsini sos tenceresinde kalan karışıma yedirin. Sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Ateşten alın ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile vanilyayı ilave edin. Dolguyu tart tabanının üstüne dökün. Üstünü streçle kapatarak gece boyunca buzdolabında dinlendirin.

3. İkram etmeden önce üstünü portakal ve kumkat dilimleriyle süsleyin. Portakal marmeladını fırçayla sürerek parlatın. Çikolata parçalarını da en üste yerleştirin.

*TATLANDIRICI:
Seçtiğiniz marka tatlandırıcı paketinin üstündeki talimatları dikkatle okuyarak tarifteki şeker ölçüsüne eşdeğer ölçüde tatlandırıcı kullanın.

PORSİYON BAŞINA:
182 kalori, 8 g. toplam yağ, (4 g. doymuş yağ) 72 mg. kolesterol, 131 mg. sodyum, 27 g. karbonhidrat (2 g. lif, 19 g. şeker), 3 g. protein.

TATLANDIRI CILI PORSİYON BAŞINA:
168 kalori, 23 g. karbonhidrat (14 g. şeker) dışında üsttekilerle aynı.

baharatli-tatlilar-20161109-6

Krem Peynirli Rulo Pasta

PORSİYON
12 kişilik (Kişi başı birer dilim)
porsiyon başına karbonhidrat 27 g.
hazırlanışı 35 dakika
SOĞUMA SÜRESİ 4 saat
FIRIN SÜRESİ 12 dakika

Tarifi verilen krem peynir dolgusu 1/3 su bardağı çok amaçlı un 1/4 su bardağı tam buğday unu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı toz karanfil 1 yumurta, oda ısısında 1 tatlı kaşığı vanilya 1/2 su bardağı pekmez 1/3 su bardağı toz şeker* Pudra şekeri (isteğe bağlı)*

1. Krem peynir dolgusunu tarife göre hazırlayın ve buzdolabında soğutun.

2. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 33 x 25 santim ölçülerindeki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bir kapta unları, kabartma tozunu, tuz ve toz karanfili karıştırın.

3. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarıları ve vanilyayı mikserde 5 dakika kadar çırpın. Pekmezi ilave edip karıştırın.

4. Çırpıcıyı yıkayın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını mikserle orta hızda çırpın. Kabarcıklar oluşmaya başlayınca mikseri yüksek hıza alıp azar azar toz şekeri katın. Şekerle çırpılan yumurta akları sıkı bir hale gelince, yumurta sarılarını spatulayla alttan alıp üste çevirerek ağır ağır karıştırın. Karışıma unu ilave edin. Köpüğü sönmesin diye hafifçe havalandırarak unu yedirin. Hamuru hazırladığınız tepsiye yayın.

5. Hazırladığınız bu pandispanyayı fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kekin kenarlarını tepsiden ayırın. Keki pudra şekeri serpilmiş bir peçetenin üstüne devirin. Üstte kalan kağıdı usulca sıyırın. Keki peçetenin yardımıyla kısa kenarından tutarak rulo haline getirin. Tel ızgaranın üstünde soğutun.

6. Soğuyunca ruloyu usulca açıp peçeteyi alın. Kekin kenarlarından ikişer santim bırakarak krem peynir dolgusunu üstüne yayın. Yeniden rulo yapıp kenarlarını düzeltin. Üstünü sarıp kapatarak buzdolabında 6 saat dinlendirin. İkram etmeden önce dilerseniz üstüne pudra şekeri serpin.

KREM PEYNİR DOLGUSU
Orta boy bir tavada 1/4 su bardağı toz şeker* ile 1 yemek kaşığı mısır nişastasını karıştırın. Bir su bardağı yağsız sütü ağır ağır ilave edip karıştırmaya devam edin. Yoğunlaşıp üstü baloncuklanana kadar orta ısıda karıştırarak pişirin. 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Bir çukur tabakta çatalla çırptığınız 2 yumurta sarısının üstüne sıcak karışımı usul usul döküp karıştırın. Yarısını karıştırdıktan sonra yumurta sarılı karışımı tavaya dökün. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın, 2 dakika daha piştikten sonra ateşten alın.

180 gram az yağlı krem peyniri yumuşatın, üstüne vanilya ekleyin. 5 dakika bekletin. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Krem peynirle ılımış dolguyu birleştirip tabağı buz dolu bir kasenin içine oturtarak 5 dakika bekletin. Arada karıştırın. Tabağı streçle kapatıp buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.

*TATLANDIRICI:
Bu tarifte tatlandırıcı kullanmanızı önermiyoruz.

PORSİYON BAŞINA:
185 kalori, 6 g. toplam yağ (3 g. doymuş yağ), 104 mg. kolesterol, 175 mg. sodyum, 27 g. karbonhidrat (0 g. lif, 21 g. şeker), 5 g. protein.

baharatli-tatlilar-20161109-7

Tarçınlı, Ekmekli Tart

PORSİYON
8 kişilik (Kişi başı 1 dilim)
porsiyon başına karbonhidrat 23 g.
hazırlanışı 25 dakika
FIRIN SÜRESİ 50 dakika
DİNLENME SÜRESİ 15 dakika

2 su bardağı yulaf ya da tam tahıllı ekmek (yaklaşık 7 dilim), küp şeklinde doğranmış Yağ spreyi 1 portakal 2 su bardağı yağsız süt 1 su bardağı balkabağı püresi 3 yumurta, hafif çırpılmış 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1/3 su bardağı krem peynir (light) 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı pudra şekeri

1. Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmek parçalarını yayvan fırın tepsisine dizin. Birkaç kez karıştırıp kuruyana kadar 10-15 dakika fırınlayın. Soğumasını bekleyin. (Soğudukça ekmekler daha da kıtırlaşır.)

2. Fırının ısısını 180 dereceye yükseltin. Orta boy geniş kenarlı bir fırın kabını spreyle yağlayın. Ekmekleri içine yayın.

3. Portakal kabuğunu rendeleyin ve 1 tatlı kaşığı rende portakal kabuğu, 2 yemek kaşığı portakal suyu ile süt, balkabağı püresi, yumurta, toz şeker ve tarçını karıştırın. Karışımı ekmek parçalarının üstüne dökün. Üstten kaşıkla bastırarak ekmeklerin nemlenmesini sağlayın. 15 dakika bekletin.

4. İçine batırdığınız bıçağın ucu temiz çıkana kadar, 40-45 dakika fırında pişirin. Çıkartıp soğumasını bekleyin.

5. Bir çukur tabakta krem peynirle tereyağını mikserle çırpın. İçine azar azar pudra şekerini ve yeteri kadar portakal suyu ilave ederek hafif bir krema elde edin. Ilık ekmekli pudingin üstüne yayıp servis edin.

PORSİYON BAŞINA:
150 kalori, 3 g. toplam yağ (2 g. doymuş yağ), 8 mg. kolesterol, 211 mg. sodyum, 23 g. karbonhidrat (1 g. lif, 13 g. şeker), 7 g. protein. 74 Diabetic

baharatli-tatlilar-20161109-8

Pekmezli Hurma Kurabiyesi

PORSİYON
28 kişilik (Herkese birer kurabiye)
porsiyon başına karbonhidrat 23 g. veya 21 g.
hazırlanışı 30 dakika
FIRIN SÜRESİ 8 dakika

1/2 su bardağı tereyağı, yumuşatılmış 1/2 su bardağı esmer şeker* 1/2 tatlı kaşığı karbonat 1/3 su bardağı akçaağaç şurubu 1 yumurta 1/2 tatlı kaşığı vanilya 1/3 su bardağı çok amaçlı un 1/3 su bardağı tam buğday unu 1/3 su bardağı çekirdekleri ayıklanıp, ince kıyılmış hurma Tarife göre hazırlayacağınız tarçınlı hazır kahveli şeker kaplaması

TARÇINLI HAZIR KAHVELİ ŞEKER KAPLAMASI:
Bir kasede 2 tatlı kaşığı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı hazır kahveyi eriyene kadar karıştırın. 1/4 su bardağı küçük parçalara kesilmiş tereyağını, 1 su bardağı pudra şekerini* ve 1/4 tatlı kaşığı tarçını ekleyin. Mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın. İçine bir su bardağı daha pudra şekeri* katın. İstenen yoğunluğa gelene kadar her defasında 1/2 tatlı kaşığı su ekleyebilirsiniz.

*TATLANDIRICI:
Seçtiğiniz marka tatlandırıcı paketinin üstündeki talimatları dikkatle okuyarak tarifteki şeker ölçüsüne eşdeğer ölçüde tatlandırıcı kullanın. Bu tarifte pudra şekeri yerine tatlandırıcı kullanmanızı önermiyoruz.

PORSİYON BAŞINA:
141 kalori, 5 g. toplam yağ, (3 g. doymuş yağ) 13 mg. kolesterol, 73 mg. sodyum, 23 g. karbonhidrat (1 g. lif, 16 g. şeker), 1 g. protein.

TATLANDIRICILI PORSİYON BAŞINA:
135 kalori, 21 g. karbonhidrat (14 g. şeker) dışında üsttekilerle aynı.

baharatli-tatlilar-20161109-9

Bademli Rulolar

PORSİYON
12 kişilik (Herkese 1 rulo)
porsiyon başına karbonhidrat 15 g.
hazırlanışı 45 dakika
FIRIN SÜRESİ 5 dakika

2 yumurta akı 1/3 su bardağı şeker* 3 yemek kaşığı çok amaçlı un 3 yemek kaşığı badem unu 1/8 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya badem yağı 1/2 tatlı kaşığı vanilya 240 g. yağsız krem peynir, yumuşatılmış 120 g. az yağlı krem peynir, yumuşatılmış 3 yemek kaşığı bal 1,5 su bardağı az yağlı ricotta peyniri 2 yemek kaşığı kıyılmış, kavrulmuş badem

1. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Orta boy çukur bir kabın içinde yumurta aklarını 20 saniye mikserle çırpın. Şekeri ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, badem unu ve tuzu üstüne eleyip katlayarak karıştırın. Yağ ile vanilyayı da ekleyip spatula ile yavaşça karıştırıp malzemeleri birbirine yedirin.

2. Hazırladığınız tepsiye hamuru 1,5 tatlı kaşığı ölçüsünde 15 santim arayla dökün. Kaşığın tersiyle hamurları 10 santim çapında daireler haline getirin. Altları hafif kahverengi kızarana kadar 5-7 dakika pişirin.

3. Fırından alır almaz pişen hamurları bozmadan yağlı kağıttan çıkarın. Hamur dairelerini bozmadan metal rulo kalıplarına sarın. Kalıpta soğumalarını bekleyin. Eğer hamur ruloya dolanmayacak kadar sertleşmişse biraz daha fırında bekletin. Henüz tamamen soğumadan hamur rulolarını kalıplardan çıkarıp ek yerleri altta kalacak şekilde ızgaraya yerleştirip soğumalarını bekleyin.

4. İç dolgusu için çukur bir kapta krem peyniri çatalla çırparak iyice yumuşatın. Balı katın. Ağır ağır ricotta peynirini yedirin. Üstünü örtüp buzdolabında bekletin.

5. İkram etmeden önce hamur rulolarının içine krema şırıngası veya kaşıkla krema doldurun. İki ucunu kıyılmış bademe batırın.

*TATLANDIRICI:
Bu tarifte tatlandırıcı kullanılmasını önermiyoruz.

ÖNCEDEN HAZIRLAMAK İÇİN:
Ruloları ve dolgu kremasını tarife göre hazırlayın. Ruloları ağzı sıkıca kapanan bir kutuda oda ısısında 3 gün süreyle bozulmadan bekletebilirsiniz. Kremayı da ağzı sıkıca kapatılan bir kavanoza koyup buzdolabında 3 gün koruyabilirsiniz. Servis edeceğiniz gün kremayı kullanmadan yarım saat önce buzdolabından alıp oda ısısında bekletmek yeterli olur.

PORSİYON BAŞINA:
150 kalori, 7 g. toplam yağ, (2 g. doymuş yağ) 16 mg. kolesterol, 209 mg. sodyum, 15 g. karbonhidrat (0 g. lif, 12 g. şeker), 7 g. protein.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.