2 kişilik romantik bir akşam yemeği

Tatlı patates püresi yatağında sulu bir bonfile ile aşka davet, düşlerin tatlısı ise elbette çikolatalı.

tarifler: Jamie Gates – fotoğraflar: Adam Albright – styling: Jennifer Peterson

Çikolata soslu ve frambuazlı, çikolatalı beze
PORSİYON 2 kişilik (1 beze tabanı, 30 g. frambuaz, yaklaşık 3 yemek kaşığı sos)
porsiyon başına karbonhidrat 30 g hazırlanışI 25 dakika
FIRIN süresİ 1 saat 30 dakika dinlenme süresi 2 saat
1 yumurta akı 1/8 tatlı kaşığı krem tartar 1/8 tatlı kaşığı vanilya 2 tatlı kaşığı tatlandırılmamış toz kakao 50 g. hazır tatlı sosu 1,5 tatlı kaşığı tatlandırılmamış toz kakao 60 g. taze frambuaz

1. Bezeler için yumurta akını yarım saat oda ısısında bekletin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Kağıdın üstüne 7,5 cm. çapında daireler çizin.
2. Fırını 95 dereceye ayarlayıp ısıtın. Orta boy bir kabın içinde yumurta akını, krem tartar ve vanilyayı karıştırın. Başka bir kapta 2 tatlı kaşığı kakaoyu eleyin. Yumurta akı karışımını mikserle orta hızda yoğun ve mikserin ucunda kıvrık tepecikler oluşturacak hale gelene kadar çırpın. Kakaoyu ekleyin. Yüksek hızda sertleşene ve sivri uçlar dik durana kadar çırpın.
3. Beze karışımını kaşık veya krema tüpüyle dairelerin üstüne yayın. Fırında 1,5 saat pişirin. Fırını kapatın. Fırın kapağını açmadan bezelerin iyice kuruması için 2 saat fırında bekletin. Fırından çıkarıp altındaki kağıtla birlikte soğumak üzere bezeleri tel ızgaranın üstüne koyun.
4. Çikolatalı sosu hazırlamak için çırpılmış hazır sosu bir kaba dökün içine 1,5 tatlı kaşığı kakaoyu karıştırarak ilave edin. Servis yapana kadar buzdolabında serinletin. 5. Servis yaparken bezelerin üstüne çikolatalı sosu yayıp üstüne de frambuazları dizin. Dilerseniz pudra şekeri serpip rendelenmiş çikolatayla süsleyebilirsiniz.

PORSİYON BAŞINA: 142 kalori, 2 g. toplam yağ (1 g. doymuş yağ), 0 mg. kolesterol, 28 mg. sodyum, 30 g. karbonhidrat (3 g. lif, 22 g. şeker), 3 g. protein. Değişim: 2 karbonhidrat.

2-kisilik-romantik-bir-aksam-yemegi-2

Tatlı Patates Püresi Yatağında Bonfile
PORSİYON 2 kişilik (kişi başına 120 g. bonfile, 1/2 bardak püre ve 2 yemek kaşığı sos) porsiyon başına karbonhidrat 24 g hazırlanışı 20 dakika
PİŞME SÜRESİ 15 dakika
1 250 g. soyulup, doğranmış tatlı patates 1 yemek kaşığı light tereyağı 1 – 2 tatlı kaşığı çok acı biber* 2 dilim 120 g. bonfile, 2.5 cm. kalınlığında 1,5 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 ölçü tarif edilen kişniş sosu

1. Kapaklı orta boy tencerede kaynattığınız suyun içinde patatesleri 15 ile 20 dakika haşlayın. Yumuşayınca iyice süzün. Pürüzsüz hale gelene kadar ezin. Hazırladığınız püreye tereyağı ve acı biberi ekleyip karıştırın.
2. Bonfilenin üstündeki yağları iyice sıyırın. Büyük bir dökme tavaya zeytinyağını koyup orta ateşte ısıtın. Bonfileleri birer kez altüst ederek 10-13 dakika pişirin. Tabağa alıp folyoyla sarın ve sosu hazırlayana kadar 5 dakika dinlendirin.
3. Bonfileleri üstüne kişniş sosu döktüğünüz patates püresiyle servis edin. Kişniş sosu: Bir kapta 50 gram çok ince kıyılmış kişniş, 2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 diş ezilmiş sarımsak ve 1/8 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. *Mutfaktaki ipucu: Acı kırmızıbiberler el ve gözlerinize zarar verebilecek uçucu yağlar içerdiğinden, olabildiğince el değdirmemeye çalışın.

PORSİYON BAŞINA: 315 kalori, 14 g. toplam yağ (4 g. doymuş yağ) 59 mg. kolesterol, 313 mg. sodyum, 24 g. karbonhidrat (4 g. lif, 5 g. şeker), 22 g. protein. Değişim: 1.5 nişasta, 3 yağsız et, 1.5 yağ.

DIABETIC LIVING DERGİSİ SONBAHAR/KIŞ 2015

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.